weespgastvrij_stadhuis

Vind je weg in en rond Weesp

Als bezoeker van Gastvrij is het belangrijk dat je snel je weg vindt in en rond Weesp. Weesp is zeer goed bereikbaar via de trein. Je loopt slechts in enkele minuten van het station naar het centrum.

Kom je met de auto dan parkeer je gratis achter het station. Een dagkaart bij de parkeerautomaat kost slechts 7,50 dus daar hoef je het niet voor te laten.

En wat te doen als je dan in het centrum aangekomen bent. No worries, er zijn gastvrouwen die je de weg wijzen, vouwkaarten met alle informatie die je nodig hebt om je weg te vinden in het aangeboden programma en de deelnemende winkels met hun Gastvrij acties.

Kom en beleef Weesp!

Geweldige gastvrij-e vrouwen en mannen

Wat is er veel te doen, te zien en te proeven!

Gelukkig zijn onze gastvrouwen en gastheren op de hoogte van het programma. Ze vertellen je graag waar en wanneer er iets leuks is te doen. Ze wijzen je de weg en geven goede tips. Je herkent ze aan hun blauw/witte kleding en de button en tas van Weesp Gastvrij. Hierin zitten ook de vouwfolders die zij graag aan je overhandigen. Deze vouwfolder bevat het complete programma inclusief kaart. Zo hoef je niets te missen van al het leuks en lekkers.

Informatiehuis ‘de Vuurlinie’

Het drijvende informatiehuis ‘de Vuurlinie’ ligt aan de sloepensteiger in de Kom van Weesp. De Vuurlinie is Weesper trots, een lookalike van de karakteristieke houten huizen in de voormalige vuurlinie langs de Utrechtseweg.

De Vuurlinie is een opvallende verschijning en je ziet haar dan ook niet over het hoofd. Bij evenementen, festiviteiten of andere activiteiten is de Vuurlinie het centrale middelpunt. Wij nodigen je uit aan boord te komen om de boot te bekijken, informatie op te vragen of het programma van vandaag mee te nemen of een folder mee te nemen waarin alle vaarten en arrangementen van de Vuurlinie te vinden zijn.

Vervoer naar Weesp

De parkeerplaatsen in Weesp zijn beperkt.
Op industrieterrein Noord zijn voldoende parkeerplaatsen. Je wandelt in een kwartiertje naar het centrum.
Tussen 13.00 u. tot 17.00 kun je gebruik maken van de pendelende paardentram.

Kom je met de Auto

Weesp is direct bereikbaar via de A1 (afslag Weesp) en de A9 (afslag Weesp). Regionaal verkeer kan ook gebruikmaken van de provinciale weg tussen Hilversum en Amsterdam (N236) en Oostkanaaldijk langs het Amsterdam-Rijnkanaal tussen Loenen en Weesp.

Parkeren

Hou er rekening mee dat het centrum tijdens Gastvrij is afgesloten voor verkeer wat het aantal parkeerplaatsen in de directe omgeving beperkt. Kom dan ook zo veel mogelijk met het OV.

Gratis parkeren kun je

1. P&R-terrein Leeuwenveldseweg.
Totaal zijn er 374 parkeerplaatsen beschikbaar op 5 minuten lopen naar centrum,

2. Aan de Hugo de Grootlaan | 3 minuten lopen naar het centrum

3. Op enkele plaatsen in het centrum w.o. de Herengracht.

Op de overige plaatsen in het centrum is het betaald parkeren. Op zaterdag van 10.00-17.00 uur. Het tarief bedraagt € 1,20 per uur. Een dagkaart kost € 7,50

Kom je met het openbaar vervoer

Weesp heeft directe verbindingen met Amsterdam, Hilversum/Utrecht, Amersfoort, Almere/ Lelystad, Schiphol/Den Haag en alle tussenliggende stations. Het NS-station is ook bereikbaar via diverse regionale buslijnen. Vanuit het station loop je in 5 minuten langs de Vecht naar het centrum.

Kijk voor meer informatie: www.ns.nl | www.9292.nl

Kom je per boot

Weesp is ook prima te bereiken via het water. De Vecht voert dwars door de stad. Boten kunnen ook vanaf de Gaasp of het Amsterdam-Rijnkanaal Weesp invaren.

Tussen het kanaal en de Vecht ligt het oude kanaal Smal Weesp. In de Vecht ligt een grote aanlegsteiger voor plezierjachten. Ook langs Smal Weesp zijn diverse aanlegmogelijkheden. De gemeente Weesp heft brug- en liggelden.

De ligplaatsen in de Kom van Weesp (centrum) zijn deze dag niet beschikbaar.

Doorvaart afgesloten

Doorvaart door Smal Weesp is vandaag afgesloten tussen 11.00 en 12.00 uur in verband met de openingsact van het festival.

© Copyright - Weesp Gastvrij Design SvanR studio