Zeker 130 jaar is er geen jenever meer gestookt volgens oud Weesper recept. Gestookt met de allerbeste producten die deels uit de molen De Vriendschap komen, is het de terugkeer van een stukje Weesper trots. Een onderscheidende drank die vroeger aan boord van de VOC-schepen werd gedronken. Een verhaal dat zo mooi en romantisch is, dat het verteld moet worden.

Het stoken van sterkedrank bracht destijds nogal wat stank met zich mee, vandaar dat in de zeventiende eeuw het Amsterdamse stadsbestuur besloot deze stokerijen uit de binnenstad te weren. Veel van deze bedrijven weken vervolgens uit naar het nabijgelegen Weesp, dat hierdoor een ware jeneverstad werd.

WeesperNieuws journalist en molenaar Christian Pfeiffer haalde het recept in 2014 uit het archief en wist het, na heel veel pogingen, in 2015 na te maken. Volgens de oude methode. Daarbij worden uitsluitend de beste ingrediënten gebruikt op basis van graan en ook nog zoveel mogelijk uit Weesp.
Een deel komt van molen De Vriendschap waar Christian zelf de molenaar is. En zo werd een droom werkelijkheid: het terugbrengen van de jenever naar Weesp.

© Copyright - Weesp Gastvrij Design SvanR studio