Wij zijn Boy Griffioen en Wendela Griffioen-Bogerd van biologische boerderij De Groene Griffioen. Onze zestig Montbeliarde koeien leveren de biologische melk voor rauwmelkse kaas, melk, yoghurt, hangop, ayran, chocolademelk en roomijs. Ook het vlees van de koeien verkopen wij in onze boerderijwinkel.

Onze biologische kaas is niet alleen bijzonder omdat het in Weesp op ambachtelijk wijze en op kleine schaal gemaakt wordt, maar ook omdat onze kaas:

– rauwmelks is
– gemaakt wordt met verse (nog warme) melk nadat de koeien gemolken zijn (verser kan niet)
– een natuurkorst heeft (geen plastic en zelfs eetbaar)
– gepekeld wordt in (ongeraffineerd) zeezout
– gemaakt is met melk van Montbeliarde koeien

Lekkere kaas, die met zorg voor mens, dier en milieu geproduceerd is in Weesp. Je kunt zelf komen kijken welke koeien de melk voor jouw kaas hebben geleverd en waar de kaas wordt gemaakt. Je kunt zelfs je eigen kaasje maken als je dat zou willen.

Diverse Weesper bedrijven gebruiken onze producten. Zo maakt het Weesperplein kaaskroketjes met onze kaas en melk. Schenken Ons Backhuys en Patisserie Boom onze melk voor de koffies, gebruikt bakkerij Muhl onze melk voor het bakkersroom en T Hoekje en Ons Backhuys beleggen de broodjes met onze kaas. Bij Moen kunnen kaasliefhebbers  zelf een stuk Weesper kaas halen.

Puur natuur bij de Groene Griffioen

De koeien staan zoveel mogelijk buiten, een groot deel van het jaar dag en nacht. Er is meer ruimte in de stallen, voortplanting gebeurt met een echte stier en de horens blijven op de koeien!

Naast dierenwelzijn staan ook de natuur, het bodemleven en de gezondheid van mens en dier bij ons hoog in het vaandel. Dit betekent geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen op het weiland en nooit preventief medicijngebruik. Wij zijn zoveel mogelijk zelfvoorzienend met elektriciteit via zonnepanelen, mest (met minder schadelijke gassen) van de koeien die we op ons eigen land kunnen gebruiken, ruwvoer voor de koeien dat van ons eigen land komt.