Locatie: Hoogstraat 13 te Weesp
Tijd: van 12.00 – 17.00 uur

In 1961 kocht ik mijn eerste Aermacchi. Vele merken gingen daaraan vooraf, maar Aermacchi werd een blijvertje!

Al gauw kwamen er meer en in de afgelopen 57 jaar resulteerde dat in een verzameling waarin alle Aermacchi’s die ooit gemaakt werden in Varese (Italië) bij elkaar kwamen.

Velen kennen dit merk niet, maar over de hele wereld zijn liefhebbers te vinden. Velen zijn lid van onze club, de Aermacchi Gilera Motorclub (Gilera is ooit aangesloten) en er wordt veel gereden en gerestaureerd. Ook andere merken zijn welkom, het gaat om de mensen tenslotte.

De gebroeders Macchi begonnen in 1912 als bouwers van rijtuigen maar in 1914 bouwden ze het eerste vliegtuig. Tussen de twee Wereldoorlogen in produceerden ze verschillende types watervliegtuigen, waaronder het snelste ter wereld, de MC72. In de tweede Wereldoorlog hebben ze jachtvliegtuigen gebouwd. Na de tweede Wereldoorlog zijn ze in 1948 begonnen met het bouwen van een vrachtwagentje en in 1950 volgde de productie van motorfietsen onder de naam Aermacchi. In 1960 kwam een samenwerking tot stand met Harley Davidson. Die eindigde in 1972. In het museum ziet u alle modellen die geproduceerd zijn tussen 1950 en 1972. Aermacchi stopte met bouwen van motoren in 1972 en heeft zich sindsdien weer toegelegd op vliegtuigbouw. Ook de ‘vliegende geschiedenis’ wordt getoond in het museum.

U bent tijdens Gastvrij Weesp van harte welkom op zaterdag 30 juni tussen 12.00 en 17.00 uur om te zien waarom Aermacchi een blijvertje werd.

© Copyright - Weesp Gastvrij Design SvanR studio