Synagoge

Nieuwstraat 5

Op de hoek Nieuwstraat / Hanensteeg is de Synagoge gevestigd. Gebouwd in 1840 dankzij een grootscheepse inzamelingsactie.

In 1947 werd de Joodse gemeenschap uit Weesp bij Bussum gevoegd. De synagoge werd verkocht aan L. Knol, die er een garage in vestigde. Gemeente Weesp heeft pand in de jaren ’80 aangekocht en gerestaureerd waarna een arbeidsbureau zich in het pand had gevestigd. In 1997 werd het gebouw weer als synagoge in gebruik genomen. Sinds 16 september 2004 worden er weer sjoeldiensten gehouden door de Joodse Masorti-beweging uit Almere.

Vandaag maakt de Synagoge onderdeel uit van Weesp Gastvrij met een optreden van het Kai van Rosenberg trio.

Kai von Rosenberg trio

tussen 14.00 en 15.00 uur |
Ft. Eduardo Blanco op trompet & Rico de Jeer op bas

Kai, geboren in Berlijn, is afgestudeerd aan het Hilversums Conservatorium bij Maarten van der Grinten en Wim Overgaauw.

‘Sfeervol, bluesy, funky, speels en onbevangen’ zijn woorden die bij de muziek van het Kai von Rosenberg trio passen. Het trio speelt eigen(tijdse) interpretaties van bekende en minder bekende jazz standards en eigen composities. Improvisatie en interactie spelen daarbij een centrale rol. Samen gaan de drie mannen op muzikaal avontuur, verbonden met elkaar en afgestemd op het publiek.

Kamerkoor Camerata Fectionata

Tussen van 13.00 – 14.00 uur

Camerata Fectionata is een kamerkoor bestaande uit 18 leden. Zij willen het zingen op een zo goed mogelijk niveau uitvoeren. In verband met de muzikale plannen wil het koor het ledental uitbreiden. Met name hoge sopranen en alten zijn welkom!

Tijdens de openbare repetitie op Weesp Gastvrij worden verschillende delen uit het prachtige motet “Jesu,meine Freude” van Bach gerepeteerd en er wordt gewerkt aan “Silence” van Fred Smalbrugge. Beide stukken staan op het programma voor het eerstvolgende concert dat in het najaar gepland staat.

Kom kijken tijdens de repetitie. Er wordt gewerkt aan gelijkheid, aan inzetten en aan klankkleur.

© Copyright - Weesp Gastvrij Design SvanR studio