Oudegracht 69

De Van Houtenkerk werd in 1906 neergezet in opdracht van de gezusters Van Houten, telgen uit het beroemde chocoladegeslacht. Het gebedshuis werd door de kerkgangers van de Nederlandsche Protestanten Bond aangeduid als ‘gehoorzaal’. Omdat na ruim een eeuw gebruik de last van het dagelijkse beheer en onderhoud te groot was geworden, deed men in 2009 de kerk over aan Stadsherstel.

De buitenkant van de Van Houtenkerk heeft neoromaanse stijlkenmerken. Het interieur heeft daarnaast kenmerken van Berlages Nieuwe Kunst met Jugendstilelementen. In het oog springen de prachtige kronen en wandarmaturen, en de vele sjablonen op de wanden en plafonds. Het orgel stamt uit 1907 en is gebouwd door de firma Adema. De akoestiek van de zaal is uitstekend.

Vandaag is het de locatie voor een optreden van Firma Vocaal en het Weesper Gemengd Koor.

FUNtastic

Van 13.00 – 14.00 uur

FUNtastic is een leuk en modern popkoor uit Weesp en omstreken. Het koor is begin 2012 opgericht en bestaat uit ruim 40 koorleden.

FUNtastic repeteert volgens de Singergy methode. Dat wil zeggen zonder notenschrift maar aan de hand van teksten op papier en cd’s. Op de repetitieavonden wordt geoefend met behulp van de instrumentale versie van de songs. Tijdens optredens zingt het koor uit het hoofd.

FUNtastic zingt de wat oudere hits, maar zingt ook graag moderne nummers die zowel het koor als het publiek aanspreken. Van The Hollies tot Bruno Mars en van Blof tot Andre Hazes jr.

Tijdens Weesp Gastvrij verzorgen zij een spetterende optreden in de Van Houtenkerk!

Firma Vocaal

Van 14.00 – 15.00 uur

Firma Vocaal is een ambitieus en gezellig popkoor uit Weesp, bestaande uit 27 zangers (niet iedereen staat op de foto). Zij zingen swingende nummers en mooie ballads. Onder muzikale leiding van Rolinde Zieverink is elke repetitie een gedisciplineerd feest van samenwerken aan een mooie koorklank en plezier in zingen.

Een keer vrijblijvend komen kijken/luisteren of meedoen

Stuur een e-mail naar info @firmavocaal.nl
De repetities van Firma Vocaal vinden plaats op maandagavond.
Meer informatie op de website: www.firmavocaal.nl

Weesper Gemengd Koor

van 15.00 – 16.00 uur

Zou het kunnen, dat er iemand in Weesp woont die het niet heeft meegekregen? Die geen idee heeft dat wij al bijna 12,5 jaar bestaan?
Kom naar ons luisteren tijdens Weesp Gastvrij. Er wordt een divers repertoire ten gehore gebracht. Wij zijn meer dan enthousiast om deel te nemen aan dit evenement en hebben onze uiterste best gedaan om de verschillende muziekstukken te repeteren. We zingen vierstemmig, ieder dapper zijn eigen partij.

Denkt u na het horen van onze koorklanken “ik wil ook zo kunnen zingen!”, dan bent u van harte uitgenodigd om een repetitieavond bij te wonen. Iedere dinsdag vanaf 19.45 uur in de Bredeschool Kors Breijer aan de Papelaan in Weesp.

Informatie |  www.weespergemengdkoor.nl
e-mail | info@weespergemengdkoor.nl

La La Familia

Otto en Iris Kruisdijk

Van 15.00 – 16.00 uur

‘La La Familia is een duo bestaande uit Otto Kruijsdijk (pianist) en zijn dochter Iris Kruijsdijk (zangeres). Zij vonden het altijd al leuk om samen muziek te maken maar sinds kort nemen zij het nóg serieuzer; zij zijn namelijk in te huren voor feesten en evenementen. Het liefst spelen ze jazz nummers en pop ballads en houden er ook erg van om popnummers te ‘verjazzen’ of om er een latin-tintje aan te geven. Al met al, een plezier om naar te luisteren.’

Zingen Pop, Latin, jazz voornamelijk in het Engels, maar ook een paar nummers in Spaans en Frans.

© Copyright - Weesp Gastvrij Design SvanR studio